De SolarEdge Solution

SolarEdge is al enige tijd een sterke speler op het gebied van omvormers, batterijsystemen en laadpalen.

Zij ontwikkelen naast betrouwbare omvormers voor zonnepaneel installatie’s ook kant-en-klare oplossingen op het gebied van stroomopslag en laadvoorzieningen.

Een zonnepaneel installatie van SolarEdge werkt altijd op een parallel geschakeld systeem, wat inhoudt dat alle zonnepanelen voorzien worden van een optimizer. Dit zorgt niet alleen voor een hogere opbrengst van uw zonnepanelen, maar draagt ook bij aan de brandveiligheid.

Door de parallele schakeling tussen de zonnepanelen blijft de voltage in het circuit laag, en bij loskoppeling van het zonnepaneel slechts 1 volt.

Nóg een bijkomend voordeel van zonnepanelen met optimizers tegenover een reguliere string-installatie, is dat wanneer éen van de zonnepanelen in de schaduw ligt, kapot of ernstig vervuild is, de rest van de zonnepanelen in het systeem maximaal blijven produceren.

Bij een regulier string-systeem gaan de rest van de zonnepanelen net zo veel produceren, en bij een kapot zonnepaneel schakelt het systeem zelfs helemaal uit.

Met de handige SolarEdge-app kunt u ten alle tijden realtime de prestaties van de zonnepanelen in één handomdraai bekijken. De app geeft buiten de opbrengst ook aan of een van de zonnepanelen vervuild of beschadigd is. Bij grotere storingen krijgen zowel de klant als installateur een melding. Zo haalt u altijd het maximale uit uw zonne-installatie!

Batterijpaketten van SolarEdge

De combinatie van zonnepanelen met batterijopslag zorgt voor efficiëntere benutting van uw opgewekte stroom en een aanzienlijke verandering in de elektrakosten. De opgewekte stroom word opgeslagen in de batterijpaketten wanneer er een overschot aan opgewekte elektriciteit is, en word pas weer gebruikt wanneer dit nodig is, in plaats van teruggeleverd aan het net.

SolarEdge heeft meerdere oplossingen op het gebied van stroomopslag, zowel voor 1-fase als 3-fase aansluitingen. De batterijpaketten van SolarEdge variëren van 5kWh tot 10kWh en zijn uit te breiden tot 30kWh voor 1-fase omvormers en 50kWh voor 3-fase omvormers.

Het voordeel van een SolarEdge systeem is dat de opgewekte stroom vanuit de zonnepanelen slechts één keer omgezet hoeft te worden van gelijk- naar wisselspanning.

De meeste merken omvormers die niet beschikken over een eigen accupaket vereisen vaak een dubbele AC-DC conversie, wat resulteert in hogere kosten en meer spanningsverlies.

Micro omvormers van Hoymiles

Ben je op zoek naar een efficiënte en betrouwbare manier om jouw huis van groene energie te voorzien? Overweeg dan zeker Hoymiles micro-omvormers voor jouw zonnepaneleninstallatie. In deze blog bespreken we waarom Hoymiles micro-omvormers een uitstekende optie zijn en welke voordelen ze bieden ten opzichte van traditionele string-omvormers.

 1. Individuele Paneelbewaking:

Hoymiles micro-omvormers bieden de mogelijkheid om elk zonnepaneel afzonderlijk te monitoren en te optimaliseren. Dit betekent dat zelfs als één paneel in de schaduw ligt of minder efficiënt werkt, de rest van de panelen nog steeds optimaal presteren. Hierdoor wordt het totale rendement van jouw zonnepaneleninstallatie gemaximaliseerd, wat resulteert in een hogere opbrengst en meer besparingen op jouw energierekening.

 1. Minder Gevoelig voor Schaduw en Prestatieverlies:

Traditionele string-omvormers zijn gevoelig voor schaduw en prestatieverlies als één paneel minder efficiënt werkt. Met Hoymiles micro-omvormers wordt dit probleem geminimaliseerd, omdat elk paneel onafhankelijk wordt aangestuurd. Zelfs als slechts een klein deel van een paneel in de schaduw valt, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen.

   

  1. Compact en Lichtgewicht Ontwerp:

  Hoymiles micro-omvormers hebben een compact en lichtgewicht ontwerp, wat ze gemakkelijker te installeren maakt. In vergelijking met traditionele string-omvormers nemen ze minder ruimte in beslag en zijn ze eenvoudiger te hanteren tijdens de installatie. Dit is vooral handig voor installaties op daken met beperkte ruimte.

  1. Duurzaamheid en Betrouwbaarheid:

  Hoymiles micro-omvormers zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan en hebben een langere levensduur dan traditionele string-omvormers. Ze zijn robuust gebouwd en bestand tegen vocht, hitte en kou, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn in alle omstandigheden. Dit vermindert het risico op dure reparaties of vervangingen op lange termijn.

  1. Optimalisatie van Systeemprestaties:

  Door elk zonnepaneel afzonderlijk te monitoren en te optimaliseren, zorgen Hoymiles micro-omvormers voor een betere algehele prestatie van jouw zonnepaneleninstallatie. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en een snellere terugverdientijd van jouw investering.

  Kortom, Hoymiles micro-omvormers bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele string-omvormers. Van individuele paneelbewaking tot een compact en duurzaam ontwerp, ze zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte en betrouwbare oplossing voor hun zonnepaneleninstallatie. Maak vandaag nog de overstap naar Hoymiles micro-omvormers en geniet van de vele voordelen die ze te bieden hebben voor jouw huis en het milieu.

  Chat openen
  Hallo,
  Hoe kan ik je helpen?