De SolarEdge Solution

SolarEdge is al enige tijd een sterke speler op het gebied van omvormers, batterijsystemen en laadpalen.

Zij ontwikkelen naast betrouwbare omvormers voor zonnepaneel installatie’s ook kant-en-klare oplossingen op het gebied van stroomopslag en laadvoorzieningen.

Een zonnepaneel installatie van SolarEdge werkt altijd op een parallel geschakeld systeem, wat inhoudt dat alle zonnepanelen voorzien worden van een optimizer. Dit zorgt niet alleen voor een hogere opbrengst van uw zonnepanelen, maar draagt ook bij aan de brandveiligheid.

Door de parallele schakeling tussen de zonnepanelen blijft de voltage in het circuit laag, en bij loskoppeling van het zonnepaneel slechts 1 volt.

Nóg een bijkomend voordeel van zonnepanelen met optimizers tegenover een reguliere string-installatie, is dat wanneer éen van de zonnepanelen in de schaduw ligt, kapot of ernstig vervuild is, de rest van de zonnepanelen in het systeem maximaal blijven produceren.

Bij een regulier string-systeem gaan de rest van de zonnepanelen net zo veel produceren, en bij een kapot zonnepaneel schakelt het systeem zelfs helemaal uit.

Met de handige SolarEdge-app kunt u ten alle tijden realtime de prestaties van de zonnepanelen in één handomdraai bekijken. De app geeft buiten de opbrengst ook aan of een van de zonnepanelen vervuild of beschadigd is. Bij grotere storingen krijgen zowel de klant als installateur een melding. Zo haalt u altijd het maximale uit uw zonne-installatie!

Batterijpaketten van SolarEdge

De combinatie van zonnepanelen met batterijopslag zorgt voor efficiëntere benutting van uw opgewekte stroom en een aanzienlijke verandering in de elektrakosten. De opgewekte stroom word opgeslagen in de batterijpaketten wanneer er een overschot aan opgewekte elektriciteit is, en word pas weer gebruikt wanneer dit nodig is, in plaats van teruggeleverd aan het net.

SolarEdge heeft meerdere oplossingen op het gebied van stroomopslag, zowel voor 1-fase als 3-fase aansluitingen. De batterijpaketten van SolarEdge variëren van 5kWh tot 10kWh en zijn uit te breiden tot 30kWh voor 1-fase omvormers en 50kWh voor 3-fase omvormers.

Het voordeel van een SolarEdge systeem is dat de opgewekte stroom vanuit de zonnepanelen slechts één keer omgezet hoeft te worden van gelijk- naar wisselspanning.

De meeste merken omvormers die niet beschikken over een eigen accupaket vereisen vaak een dubbele AC-DC conversie, wat resulteert in hogere kosten en meer spanningsverlies.

Chat openen
Hallo,
Hoe kan ik je helpen?